Неділя, 05.05.2024, 04:46
Вітаю Вас Гість | RSS

МАЛОВИСКІВСЬКА ГІМНАЗІЯ

Розклад дзвінків
1 урок 8.30 - 9.15
2 урок 9.25 - 10.10
3 урок 10.30 - 11.15
4 урок 11.35 – 12.20
5 урок 12.30 – 13.15
6 урок 13.25 – 14.10
7 урок 14.15 – 15.00
Візитка
Адреса:
вул. Стаханова, 76
м. Мала Виска
Кіровоградська обл.
26200
Телефони:
(05258) 51732
(05258) 52490
Ел.адреса
mvgimnazia@ukr.net

Головна » 2013 » Листопад » 12 » Звіт про проведення регіонального уроку «Єдина родина в центрі України»
00:35
Звіт про проведення регіонального уроку «Єдина родина в центрі України»

Відповідно до наказу № 149  від 05.11.2013 р.  по Маловисківській гімназії в рамках проведення тижня розвитку національних культур 07 листопада 2013 року о 9.00 годині було проведено регіональний урок «Єдина родина в центрі України», метою якого визначити виховання сучасного громадянина в полікультурному середовищі.


1.           Міжнародний день толерантності 16 листопада 1995 рокуУ 5-А класі, класний керівник Федорова М.Ю., було проведено урок в формі бесіди за планом:

2.           Будь-яка сучасна країна – це люди різних націй і національностей. Завдання людей – буди толерантними по відношенню один до одного.

3.           Райони де були епічні поселення на території нашого міста.

4.           Значення слова «ксенофобія». Прояви ксенофобії в деяких країнах.

5.           Дослідження родовідного дерева.

6.           Збагачення культури, мови, звичаїв.


У 5-Б класі, класний керівник Горденко Т.А., було проведено урок , метою  якого було виховувати толерантне ставлення до національних меншин. Урок був проведений за таким планом:

1.           Оголошення теми та мети уроку.

2.           Територіальне розташування Кіровоградщини.

3.           Характеристика національного складу населення України та нашої області.

4.           Принципи, на яких ґрунтується співіснування людей різних національностей.

5.           Побудова схеми разом з учнями.

Заповіді людяності:

-                   Миролюбність

-                   Щедрість

-                   Ввічливість

-                   Доброзичливість

-                   Терпеливість

-                   Допомога іншим

У  6-А класі, класний керівник Красовська В.М., було проведено урок на тему «Міжнаціональні злагоди на порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин»,  метою якого стало ознайомлення  учнів з національними меншинами які проживають на території України з найбільшою чисельністю національностей, які мешкають в районі.


У  7-А класі, класний керівник Богуцька О.О., було проведено відеоелекторій на тему метою  якого  було ознайомити учнів з проблемою багато національності в Україні, з’ясувати етнополітичну ситуацію на Кіровоградщині, сприяти вихованню толерантності  до національних меншин.  



У 8-А класі, класний керівник Мазур О.М., було проведено урок на тему: «Національний склад нашої держави». Були розглянуті питання національний складу держави України на сьогоднішній період та історію формування населення національних меншин. Гуцол Ірина, презентувала схему регіонального переміщення національностей. Воловоденко Валентин презентував малюнки, з зображенням національного одягу національних меншин. Решетнік Віталій розповів про толерантне ставлення до національних меншин, їх права та реалізацію цих прав.


У  8-Б класі, класний керівник Ковалішина В.Б.,  було проведено урок на дану тему, метою якого стало полікультурне виховання гімназистів, яке ґрунтується на принципі рівності у всебічному розвитку особистості та на створенні умов  для збереження і розвитку національних мов та культур.



У 9-А класі, класний керівник Панченком О.М., було проведено урок метою якого стало розширення уявлення учнів про Україну як спільний дім для представників багатьох народів, які проживають у ній. Розвивати почуття обов’язку і відповідальності за майбутнє своєї Батьківщини. Виховувати любов до Батьківщини, повагу і товариське ставлення до людей.

Наш спільний дім – це рідна Україна.

І ми самі господарі у нім.

Цей мили край – то наша Батьківщина,

Великий український дім.


У 9-Б класі, класний керівник Сидоренко В.О., було проведено урок на тему «Толерантне ставлення до людей інших національностей». Виступили учні, Ільїна В., про історію націй, Мельніченко В., Паливода М., про результати досліджень рівня толерантності українців до представників інших національностей, про рівень довіри, про можливості та умови формування високого рівня толерантності в державі. Каплунова О. розповіла про причини зростання рівня ксенофобії.


У 10-А класі, класний керівник Небога Т.В., був проведений урок на тему «Єдина родина в центрі України», метою якого стало виховувати толерантне ставлення до національних меншин. Урок був проведений за планом:

1.           Вступне слово класного керівника

2.           Виступи учнів:

-                   Хлопенко Олександр

-                   Флуєрар Катерина

-                   Руда Катерина

Учні охарактеризували національний склад населення України та Кіровоградської області і з’ясували, хто яку мову вважає рідною. Познайомилися із документами, які визначають права національних меншин та охарактеризували толерантне ставлення до національних меншин.


У 11-А класі, класний керівник Капінус О.Л., був проведений урок на тему ,метою якого стало сформувати думку про рівність всіх національностей, ознайомити з документами, які захищають права громадян України – представників національностей, з’ясувати етнополітичну ситуацію на Кіровоградщині, сприяти полікультурному вихованню дітей. Урок було проведено за планом:

1.           Оголошення теми та мети.

2.            Історична довідка (як відбувалося заселення Кіровоградської області)

3.           Етнологічна ситуація на Кіровоградщині

4.           Ознайомлення з основними документами як в Україні, так і у світі, що гарантують захист національних меншин. 


У  11-Б класі, класний керівник Силенко О.В., був проведений урок метою якого стало ознайомити учнів з основними документами, які захищають права громадян України – представників усіх національностей, з’ясувати етнополітичну ситуацію на Кіровоградщині, сприяти полікультурному вихованню дітей.  Урок було проведено за планом:

1.           Оголошення теми й мети.

2.           Ознайомлення з основними документами як в Україні, так і у світі, що гарантують захист національних меншин.

3.           Етнополітична ситуація на Кіровоградщині.

4.           Ознайомлення з матеріалами засідання «круглого столу».


Директор гімназії                     В.М.Онипсенко

Переглядів: 1167 | Додав: Kksunder | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 ElenaSam  
0
Wow, attractive website. Thnx... Stop by also my own web page

http://water.vouvstudio.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=2356490 дерматолог софия

dd=+

1 StevenSam  
0
Я люблю просматриваю ваш сайт. Большое спасибо! Посетите также мою страничку

http://avto.izmail.es/user/JimFiorillo/ открыть счет в иностранном банке онлайн для физических лиц

gg=+

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz